Lubach maakt PVV video om vluchtelingen op cruiseschip solidair te maken met Nederland

Lubach maakt PVV video om vluchtelingen op cruiseschip solidair te maken met Nederland

Elk jaar is er een verkiezing voor woord van het jaar op deze verkiezing kent winnaars als treitervlogger, sjoemelsoftware, project X-feest, knuffelcontact en knaldrang. Als er een verkiezing zou komen voor hele zin van het jaar, dan zouden veel mensen waarschijnlijk stemmen op "Geert Wilders heeft soms toch wel gelijk". En waarschijnlijk onderstrepen die mensen dit ook met de cruiseboot in Velsen-Noord welke nu dient als opvanglocatie waar 1200 asielzoekers kunnen worden opgevangen.

Geertje en andere mensen maakten zich druk op een soort van 'vakantievideo's' van vluchtelingen die deelden hoe het leven aan boord was. Een appeltaart bij het dessert, terwijl in de rest van Nederland de vraag speelt hoe we de stijgende energierekening kunnen betalen. Mensen zijn ook bang dat dit soort beelden een aanzuigende werking hebben op mensen die ook hun geluk in Nederland willen beproeven en een aantal landen overslaan, want in Nederland kom je op een cruiseschip terecht.

Vluchtelingen delen beelden van verblijf op cruiseschip in Velsen-Noord

Als je alleen op die beelden afgaat en wat er op social media wordt geschreven, dan krijg je misschien inderdaad een verkeerd beeld. Als het goed is zitten er alleen mensen op het cruiseschip die uit een land komen waar het inderdaad niet veilig is om te verblijven. Mensen hebben dus huis en haard moeten verlaten om hier te komen en dat zie je dus niet op de beelden die meer lijken op een vakantievideo op een cruise in Nederland.

In De Avondshow met Arjen Lubach heeft Lubach alvast een PVV video voor Geert Wilders laten maken met daarin voorstellen om de vluchtelingen op het cruiseschip meer solidair te maken met de rest van Nederland. We kunnen natuurlijk zeggen dat Geert Wilders voor een gedeelte gelijk heeft in zijn commentaar, maar geven jullie liever het woord. Vergeet daarom de poll niet. Ow, en mensen met haast beginnen op minuut 4.55.

Poll

Heeft Geert Wilders gelijk over het cruiseschip

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties