Lichaam van moeder vermoorde Gino in woning gevonden

Lichaam van moeder vermoorde Gino in woning gevonden

De moeder van Gino van der Straeten, het jongetje dat in juni werd ontvoerd en vermoord door Donny M., is dood gevonden. Dat heeft een woordvoerder bevestigd. De vrouw is aan een natuurlijke dood gestorven.

Het lichaam van de moeder van Gino werd gisteravond gevonden in een huis is Maastricht.

Judy op 't Veld van Namens de Familie (een onderdeel van slachtofferhulp) staat de familie bij sinds de ontvoering en dood van Gino. "Dit is afschuwelijk voor zijn zussen, echt vreselijk", zegt ze. Zij verliezen vijf maanden na de dood van hun broertje nu hun moeder. "Terwijl het proces rond de dood van Gino nog moet beginnen, de eerste proformazitting is pas net geweest."

Gino verdween 1 juni tijdens het buitenspelen in Kerkrade. Zijn lichaam werd enkele dagen later verpakt in vuilniszakken in Geleen gevonden. Dit was vlak bij de woning van Donny M., die daarvoor werd gearresteerd en intussen bekend heeft.

In september stond de 22-jarige Donny M. voor de rechter in Maastricht in een eerste, niet-inhoudelijke zitting in de zaak. Tijdens die zitting begon de moeder van Gino te gillen toen het Openbaar Ministerie meldde waar M. precies voor wordt vervolgd, namelijk het ontvoeren, drugs toedienen, misbruiken, mishandelen en vervolgens vermoorden van het jongetje.

Zijn moeder werd de zaal uitgeleid na haar uitbarsting en besloot uit de rechtbank te vertrekken. "Dat zijn moeder ongelooflijk veel verdriet had, mag duidelijk zijn", zegt Op 't Veld. "Maar dat haar overlijden een direct verband heeft met wat Gino is overkomen, is nog niet te zeggen."

Het is niet bekend gemaakt waaraan de vrouw is overleden.

Moeder van overleden Gino (9) zet gevoelens op rijm

Moeder omgebrachte Gino (9) gilt het uit in de rechtszaal: 'Vieze rat'

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties