Leclerc teruggezet na afloop Grand Prix van Japan: MAX VERSTAPPEN WERELDKAMPIOEN 2022

Leclerc teruggezet na afloop Grand Prix van Japan:  MAX VERSTAPPEN WERELDKAMPIOEN 2022

Heel veel regen vanochtend tijdens de GP van Japan en daarom hebben kijkers heel lang naar een code rood situatie gekeken. Het zag er daarom ook naar uit dat Max Verstappen tijdens deze Grand Prix geen wereldkampioen zou worden. Het verliep toch anders.

Charles Leclerc en Perez waren aan het vechten om de tweede plek en in de laatste rond ging Leclerc even naast de baan. Een zogenaamde "Leaving the track and gaining an advantage" situatie. Leclerc kreeg na de race een tijdstraf van 5 seconden en daarom was Max Verstappen ineens wereldkampioen.

In eerste instantie leek het erop dat Max Verstappen geen kampioen was, omdat hij vanwege het inkorten van de race slechts halve punten zou krijgen.

Maar in de regels van de FIA staat dat dit alleen van toepassing is als de race niet kan worden hervat. Dat kon in Japan wel en daarom kreeg Verstappen de volledige punten.

De verwarring was extra groot doordat Leclerc op het laatste moment een tijdstraf kreeg vanwege een fout in de laatste chicane. Die zakte daardoor naar de derde plaats, waardoor Verstappen op punten niet meer in te halen is in de laatste vier races.

De podiumceremonie met wereldkampioen Max Verstappen

Max Verstappen twijfelt ook

Horner twijfelt ook

Is Verstappen wereldkampioen?

Leclerc en Perez vechten om P2

De start van GP Japan

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties