Kleine waarschuwing voor de mensen die kleding verkopen op Vinted

Kleine waarschuwing voor de mensen die kleding verkopen op Vinted

De Litouwse marktplaats Vinted is in meer dan tien landen actief, waaronder in Nederland. En veel mensen plaatsen hun kleren ook op Vinted, omdat dit een betere plek zou zijn dan Marktplaats om van je oude kleren af te komen.

Alleen zoals met alle populaire marktplaatsen op het internet, zijn er ook mensen actief op Vinted die ergens niet voor willen betalen. En als je actief bent op Vinted moet je daar even alert op zijn.

Het mooie van Vinted is dat een koper geld overmaakt naar Vinted en dat dit geld pas wordt overgemaakt naar de verkoper als de spullen zijn ontvangen. Op deze manier worden de koper en de verkoper beschermt.

Toch zijn er mensen die een werkwijze hebben om spullen te krijgen zonder ervoor te betalen. Tik Tokker hellothisisjoy legt in een video uit hoe zij is opgelicht. De oplichter was geïnteresseerd in schoenen en met een slinkse bedoeling heeft hij een video van schoenen van haar gekregen via email en naar dit e-mailadres heeft hij later een mailtje gestuurd dat eruit zag als een Vinted mailtje met de mededeling dat de schoenen waren betaald. Alleen hellothisisjoy kwam er later pas achter dat dit verstuurd was met een Hotmail adres. Ze is daarna naar Breda gegaan om de oplichter te confronteren, maar het is op moment van schrijven nog onbekend of dat is gelukt. Via.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties