Je kledingkast opruimen als een pro

Je kledingkast opruimen als een pro

Is het al even geleden dat je je kledingkast nog eens onder handen hebt genomen? Puilt ze warempel uit? Dan is het tijd om grondig op te ruimen. Hoe je dat doet als een echte professional, ontdek je hieronder.

Haal al je kleding uit de kast

Maak je volledige kast leeg en leg al je spullen op je bed. Sorteer vervolgens broeken, truien, T-shirts, jassen, schoenen, sjaals enz. Sorteer op type kleding, seizoen, hangende kleding en opgevouwen kleding en categoriseer wat je vaak, soms, weinig of nooit draagt.

Wees kritisch en gooi kleding weg

De categorieën ‘weinig’ en ‘nooit’ neem je onder handen. Plan je de kleding nog te dragen? Dan hou je ze bij. Ga je ze écht nooit meer dragen? Dan geef je ze weg aan iemand, of je brengt ze naar de kringloopwinkel. Wees selectief en neem afscheid van bepaalde stuks.

Organiseer en sorteer

Wanneer je bepaald hebt welke kleding je gaat bijhouden en welke je gaat wegdoen, is het tijd om je kast terug in te laden. Hang kleding op die snel kreukt, zoals hemden en vesten. Kleding die niet snel kreukt, zoals truien, T-shirts en polo’s kan je makkelijk opplooien en stapelen. Leg alles per soort weg.

Tip: gebruik je kapstok om na te gaan wat je vaak en niet vaak draagt. Nadat je een stuk gewassen hebt, hang je het in je kast en draai je de kapstok in de omgekeerde richting. Zo heb je na verloop van tijd een goed beeld van welke kleding je vaak draagt en welke niet. En dat is handig bij je volgende selectieronde!

Ga shoppen

Trek naar de stad, een winkelcentrum of nestel je lekker in je luie zetel. Nu je plek hebt gemaakt in je kast is het tijd om nieuwe spullen aan te schaffen. Out with the old, in with the new, toch? Koop niet zomaar om te kopen maar ga na waaraan je echt nood hebt. Is je jas versleten? Kies dan voor een kwaliteitsvolle heren winterjas en zoek een nieuw exemplaar. Ook de categorie schoenen voor heren is moeilijk te weerstaan: je kan namelijk toch altijd wel een paar sneakers of instappers gebruiken? Houd je shopgedrag wel binnen de perken. Probeer voor jezelf deze regel op te leggen: voor elk nieuw stuk dat je koopt, doe je er ook telkens eentje weg. Zo voorkom je dat je té veel spullen koopt en je kast overvol geraakt.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties