Illegale rave in Gelderse Ammerzoden beëindigd na ingrijpen door politie

Illegale rave in Gelderse Ammerzoden beëindigd na ingrijpen door politie

Je mag tegenwoordig echt helemaal niets meer. En dat is een uitspraak die 3000 feestgangers zullen zeggen die zondagochtend lekker aan het raven waren op een internationale illegale raveparty in een loods aan de Lange Weisteeg in het buurtschap Wordragen bij Ammerzoden. Het kunnen ook 1500 feestgangers zijn, want er worden door de media twee aantallen genoemd. Anyways, het feest was al uren bezig, toen de fissa na een oproep van de politie werd beëindigd.

De politie liet rond 6.00 uur weten aanwezig te zijn in de omgeving van het feest. Agenten hadden afritten van de A2 afgesloten om zo te voorkomen dat nieuwe bezoekers richting het feest zouden gaan.

Rond 08.00 uur liet de politie weten dat de Mobiele Eenheid (ME) ter plaatse is en vroeg de organisatie om het feest te stoppen. Daar werd gehoord aan gegeven. Rondom de loods waar het feest werd gehouden stonden veel auto's geparkeerd. Op basis van de nummerborden kan de conclusie worden getrokken dat er ook bezoekers uit Belgie, Frankrijk, Luxemburg en zelfs Italie aanwezig waren.

Om te voorkomen dat het feest ergens anders verder zou gaan, geldt in de gemeente Maasdriel een noodbevel. Met zo'n noodbevel mogen de autoriteiten strenger optreden in een bepaald gebied. Zo kunnen ze bijvoorbeeld samenscholingen verbieden. (Thumbnail via Hart van Nederland)

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties