Hoppa Max Verstappen wint Grand Prix van Japan en bezorgt Red Bull de constructeurstitel

Hoppa Max Verstappen wint Grand Prix van Japan en bezorgt Red Bull de constructeurstitel

Na vorige week hadden veel mensen hoop dat de dominante positie van Red Bull aan het minderen was, maar vandaag zijn deze mensen weer teleurgesteld. Max Verstappen heeft zondag met heel veel overmacht de Grand Pris van Japan gewonnen. Tevens door zijn winst bezorgde hij daarmee zijn team Red Bull de constructeurstitel. Over twee weken heeft Mad Max in Quatar een eerste grote kans om zijn derde wereldtitel te pakken.

Sergio Perez, de teamgenoot van Max Verstappen viel uit na het nodige gestuntel. Omdat de WK-leider zelf de volle 26 punten pakte, moet hij in Qatar drie punten uitlopen in de sprintrace op zaterdag om weer wereldkampioen te worden. Mocht Verstappen niet lukken, dan kan hij de titel een dag later alsnog pakken in de hoofdrace.

De tweede plaats in de Grand Prix van Japan was voor Lando Norris in de McLaren, die zijn teamgenoot Oscar Piastri wist te kloppen. De Australiër staat wel voor het eerst in zijn loopbaan op het podium. Charles Leclerc werd vierde in de Ferrari, gevolgd door Lewis Hamilton in de Mercedes.

Herhaling van de start van de Grand Prix op Suzuka

Sergio Perez knalt tegen Kevin Magnussen aan

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties