Giftige cobra bijt 47-jarige Nederlandse man tijdens safari in geslachtsdeel

Giftige cobra bijt 47-jarige Nederlandse man tijdens safari in geslachtsdeel

Een 47-jarige Nederlandse man heeft tijdens een vakantie in Zuid-Afrika iets meegemaakt wat je absoluut niet mee wil maken. De man werd tijdens een toiletbezoek namelijk gebeten in zijn penis door een snuitcobra. Vervolgens begon zijn penis flink te zwellen en te stinken.

De man was op dat moment op safari op de savanne van Zuid-Afrika en moest uren wachten op een helikopter om hem naar het ziekenhuis te brengen. Terwijl de man aan het wachten was had hij last van een brandend gevoel in zijn penis en een hevige pijn in zijn buik en borst.

Penis was gezwollen en een dieppaarse kleur

Uiteindelijk is de Nederlandse man met spoed geopereerd in een ziekenhuis 350 kilometer verderop. De artsen van de man beschrijven de zaak in een publicatie in het medische tijdschrift Science Direct. De Nederlandse onderzoekers schrijven dat de man bij aankomst in het ziekenhuis last had van een gezwollen en dieppaarse penis en scrotum.

In het artikel worden ook foto's gedeeld van de penis van de man op verschillende momenten tijdens de behandeling. De foto's zijn een schokkend en kun je op eigen risico hier bekijken.

De slangenbeet gaf de man scrotale necrose. Dit is een snel verspreidende vleesetende ziekte dat wordt veroorzaakt door bacteriën die het weefsel infecteren. Het moet behandeld worden met antibiotica en een antiserum voor het slangengif. Als dit niet op tijd gebeurt, dreigt het weefsel, in dit geval de penis, af te sterven.

Omdat de penis dusdanig was aangetast door de ziekte, sneed een plastische chirurg een stuk van de penis. Eenmaal terug in Nederland, maakte een Nederlandse arts een reconstructie van het aangetaste geslachtsdeel en werd er huid uit de lies van de man over de penis geplaatst. De man is na een jaar revalideren volledig hersteld en kan weer de bloemetjes buiten zetten als vanouds. Thumbnail via.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties