Gezelligheid op school in Kampen: Meisje buiten westen geslagen tijdens ruzie om stoel

Gezelligheid op school in Kampen: Meisje buiten westen geslagen tijdens ruzie om stoel

Gezelligheid afgelopen dinsdag in de aula van de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen, want er was namelijk ruzie om een stoel. En dat is te zien in beelden die rondgaan en op dit beelden is ook te zien dat een meisje een tik uitdeelt en een jongen die dit meisje vervolgens met een vuistslag knock-out slaat.

Er hoort bij de beelden die rondgaan nog een stukje voor, namelijk het meisje wat buiten westen wordt gemept, die een stoel van een andere jongen afpakt. Het meisje loopt met een triomfantelijk gezicht weg met de stoel en het meisje wordt dus aangesproken op haar gedrag door een andere jongen. Het meisje deelt duidelijk de eerste klap uit en daarna haalt de jongen pas uit.

Het lijkt de andere leerlingen op deze school niet zoveel te doen. Ze lachen wat schaapachtig en iemand roept 'ja dood!'. Er is niemand die het bewusteloze meisje te hulp schiet. "Beschamend allemaal", zegt schoolbestuurder Jan van Putten. De school vraagt om te bidden voor beide leerlingen in een bericht wat naar de ouders van de leerlingen is gestuurd.

Even op het plaatje klikken om de beelden te kijken.
Even op het plaatje klikken om de beelden te kijken.

Bericht van school naar ouders

Hierbij informeren we u over een ernstig incident dat zich vandaag, dinsdag 22-11-2022, op onze school in Kampen heeft voorgedaan. Het betreft een geweldsincident tussen twee leerlingen. Een andere leerling heeft daarvan een filmpje gemaakt en gedeeld. Als school zijn wij geschokt door deze gebeurtenissen. Wij vinden het erg verdrietig dat een dergelijke situatie zich heeft voorgedaan. God roept ons ertoe op het goede voor onze naaste te zoeken. Geweld past hier niet bij en verspreiding van deze beelden ook niet.

Wij zijn direct gestart met een grondig onderzoek. De beide direct betrokken leerlingen zijn gedurende het onderzoek niet op school. Wij beraden ons op nadere stappen. Er lijkt gelukkig geen sprake te zijn van letsel.

Wilt u met uw kind in gesprek gaan over wat er is gebeurd en hoe er op zo’n onverwachte situatie gereageerd dient te worden? We vragen u samen met uw kind te bidden voor de beide leerlingen, voor de leerlingen die er ooggetuige van waren en voor de hele school.

We willen dat de Pieter Zandt een plek is waar leerlingen veilig zijn en waar iedereen die in moeilijkheden verkeert op hulp kan rekenen. Morgenochtend zal er bij de dagopening aandacht worden besteed aan wat er is gebeurd en spreken de docenten met de leerlingen hierover. Laten we allen lessen trekken uit dit nare incident door het gesprek erover aan te gaan.

Wilt u hierover iets kwijt, neem dan contact op met ondergetekende

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties