Frans Bauer & Tante Rikie maken Zwarte Cross versie van Hoofd, Schouders, Knie en Teen

Frans Bauer & Tante Rikie maken Zwarte Cross versie van Hoofd, Schouders, Knie en Teen

Dit jaar eindelijk weer een Zwarte Cross. Het uit de hand gelopen feestje van rockband Jovink en de Voederbietels zal weer als vanouds een knalfeest worden en dat mede door festivaldirectrice Tante Rikie. Alleen een klein zwart randje aan dit geheel. Het is de laatste voor het Zwarte Cross icoon Tante Rikie.

En wat doe je dan als diepe buiging en als blijk van waardering voor zo een werelds mens. Je laat een droomwens van Tante Rikie uitkomen. Haar wens was een duet met haar favoriete zanger Frans Bauer.

Zoals beschreven staat bij de videoclip: Op zomaar een maandagochtend werd Rikie, met een smoes, naar de studio van muziekproducent Emile Hartkamp gelokt. De opnameruimte hing vol met verborgen camera's en Emile en Frans Bauer zaten in het complot. De zangeres van Frans kon zogenaamd niet komen en dus werd Rikie 'spontaan' gevraagd om mee te zingen. Koelbloedig en bij vlagen loepzuiver zette ze haar vocale bijdrage in één take op de opnameband. Dit resulteerde in de gloednieuwe single, genaamd 'Hoofd, schouders, knie en teen'. Rikie deed zelfs nog enkele slimme aanpassingen aan het arrangement, waardoor het catchy refrein nu een echte Megatent stamper is geworden. "Ik heb natuurlijk veel met Jovink & de Voederbietels in de studio gezeten en weet dus dondersgoed hoe je geen hit maakt, deze lessen nam ik mee bij de opnames met Frans en Emile", aldus een glunderende Tante Rikie.

Frans Bauer & Tante Rikie - Hoofd, Schouders, Knie en Teen

Mocht je dit festival gaan voorzien van een bezoekje dit jaar, leer de tekst en het dansje dan maar alvast uit je hoofd, want dit gaat een knaller worden van donderdag 14 juli tot zondag 17 juli in in Lichtenvoorde.

Een gezellige bonte verzameling Zwarte Cross gekkies

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties