Explosies en brand in vrachtwagens op Duitse A2, twee chauffeurs zijn overleden

Explosies en brand in vrachtwagens op Duitse A2, twee chauffeurs zijn overleden

Dinsdagmiddag heeft er op de A2 in Duitsland een ernstig ongeval plaatsgevonden, waarbij meerdere vrachtwagens in brand vlogen en explodeerden. De snelweg was op woensdagochtend nog steeds in beide richtingen afgesloten. Er zijn twee lichamen geborgen, waarvan de politie ervan uit gaat dat het om vrachtwagenchauffeurs gaat.

Bij de ernstige kop-staartbotsing met explosies op de A2 in Saksen-Anhalt zijn tot nu toe de lichamen van twee mensen geborgen. Volgens de eerste bevindingen zijn de twee doden twee vrachtwagenchauffeurs. Het is onduidelijk of er nog meer doden zijn gevallen. Zolang de berging van de voertuigen niet is afgerond, kunnen er meer slachtoffers worden gevonden.

Volgens de eerste onderzoeken is de chauffeur van een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen dinsdagmiddag op een file gereden voor de wegwerkzaamheden tussen de knooppunten Theeßen en Burg-Ost. Voor hem reden drie vrachtwagens tegen elkaar aan. Een vijfde vrachtwagen raakte de andere vrachtwagens. Dit voertuig was geladen met drukvaten gevuld met lachgas. Er brak brand uit en er vonden verschillende explosies plaats.

De aanwezige hulpdiensten konden de lichamen dinsdag niet gelijk bergen en moesten verdere maatregelen nemen omdat de kans groot was op meer explosies. Chauffeurs moesten na het ernstige ongeval worden geëvacueerd of zichzelf in veiligheid brengen omdat ze gevaar liepen door rondvliegend materiaal.

Meer beelden van de snelweg

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties