Eerste beelden nieuwe documentaire over Kees die viraal ging met tirade over Duitsers

Eerste beelden nieuwe documentaire over Kees die viraal ging met tirade over Duitsers

In 2014 ging de autistische Kees Momma viraal en wel door een fragment uit de documentaire 'Het Beste Voor Kees'. In het fragment steekt Kees niet onder stoelen of banken wat hij van onze Duitse buren vindt. Binnenkort kun je weer van Kees genieten, want op zondag 2 april, op Wereld Autisme Dag, verschijnt op Videoland de nieuwe documentaire 'Kees Vliegt Uit' over de inmiddels 57-jarige Kees.

Kees woont al zijn hele leven in de voor hem perfecte omgeving van zijn ouderlijk huis. Maar ook zijn ouders, die hij zo hard nodig heeft, worden een dagje ouder en hebben niet het eeuwige leven. Kees zal dus ooit op eigen benen moeten staan.

Kees trekt zich het liefst terug in zijn ideale wereld, die hij in zijn hoofd gecreëerd heeft: een wereld waarin niemand zijn neus ophaalt, “hmm” of “doei” zegt, waar de winters koud zijn, de zomers koel, waar hij iedere dag met zijn modeltrein mooie reizen maakt en met uiterste precisie grachtenpanden natekent. Zijn ouders Willem (92) en Henriette (89) maken de voor hem bedreigende buitenwereld draaglijk. Maar nu zijn ouders steeds ouder worden en de eerste ouderdomsgebreken zich aandienen, voelt Kees dat de tijd is gekomen om uit te vliegen. Lukt het Kees om zonder de constante geruststelling van zijn ouders zijn weg te vinden in een wereld vol met prikkels en veranderingen? (Thumbnail videoland)

Het eerste fragment uit 'Kees Vliegt Uit'

Fragment uit 2014: Kees heeft het niet zo op Duitsers

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties