Dokter waarschuwt voor plassen onder de douche: "Onmiddellijk mee stoppen!"

Dokter waarschuwt voor plassen onder de douche: "Onmiddellijk mee stoppen!"

Voordat de zogenaamde energiecrisis uitbrak was het de normaalste zaak om 's ochtends even een frisse douche te nemen na het opstaan. En waarschijnlijk is dat nog steeds zo, want je bent liever wat extra kosten aan warm water kwijt, dan dat je stinkend over straat gaat. Wat veel mensen misschien ook doen tijdens het douchen is urineren. Dokter Teresa Irwin waarschuwt hier echter tegen: "Stop met plassen onder de douche".

Waarschuwende dokter

Teresa Irwin is een urogynaecoloog en is gespecialiseerd in het functioneren van het bekken en incontinentie. Op Social Media deelt ze haar kennis met haar volgers en op Tik Tok heeft ze inmiddels ruim 91.000 volgers.

Volgens Teresa is het niet gezond om onder de douche te plassen. Het is een feit dat mensen die stromend water horen gelijk de neiging hebben om te plassen. Dit komt omdat het geluid van stromend water geassocieerd wordt met het legen van de blaas door de hersenen. Juist dit schijnt heel gevaarlijk te zijn.

Onder de douche plassen

Dr. Jeffrey-Thomes zegt het volgende hierover: "Als je onder de douche plast terwijl je de kraan opendraait of de douche aanzet, creëer je een associatie in je hersenen tussen het geluid van stromend water en de drang om te plassen. Op zich lijkt dat vrij onschuldig, maar volgens de artsen kan dat juist leiden tot bepaalde complicaties. Als er bijvoorbeeld al sprake is van een slecht functionerende bekkenbodem, dan kan dat mogelijk leiden tot problemen als je het geluid van stromend water hoort. Je voelt dan diezelfde aandrang om te urineren, ook als je niet staat te douchen.”

Verder wordt er aan vrouwen afgeraden om staand urineren, omdat het ook een eventueel probleem met de bekkenbodem kan verergeren. Een vrouw zou de bekkenbodemspieren in een staande positie niet zo goed kunnen ontspannen. Dit zorgt ervoor dat de blaas niet volledig geledigd wordt. Dr. Jeffrey-Thomas bood haar 659.000 volgers op sociale media wat advies aan en voegde eraan toe: “Probeer te plassen voordat je de douche of het water aanzet en als je de drang krijgt terwijl je onder de douche staat, probeer het dan te negeren.” Via Axed en video via.

Wat er gebeurt als je onder de douche plast

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties