Deze 3 dingen check je aan het einde van het jaar

Deze 3 dingen check je aan het einde van het jaar

Het is december en dat betekent dat we bijna het nieuwe jaar ingaan. Voor vele onder ons een nieuwe frisse start met tal van goede voornemens. Niet alleen de goede voornemens zijn populair, ook checken veel mensen hun financiële zaken en kijken zij of ze goedkoper uit kunnen. Logisch, het leven is al duur genoeg met de prijzen van de energie en de boodschappen die steeds maar duurder worden. Daarom is het handig deze 5 dingen te checken voor het einde van het jaar.

De autoverzekering

Sowieso is het altijd handig je verzekeringen door te lopen. Misschien kun je een autoverzekering afsluiten bij een andere partij waarbij je goedkoper uit bent en die misschien zelfs betere voorwaarden heeft. De prijzen verschillen enorm en ook de voorwaarden verschillen erg per aanbieder. Misschien ben je ondertussen van auto gewisseld ben je naar een duurdere klase auto gegaan. Dan is het goed om de standaard WA of WA+ om te zetten naar een Allrisk verzekering, zodat je een veel betere dekking hebt voor je eigen auto. Goed idee om dit na te lopen!

De zorgverzekering

Als je dan toch bezig bent, kijk dan direct naar de zorgverzekering. Einde van het jaar is het weer zover dat je kunt switchen van zorgverzekering. Deze worden steeds duurder en ook de voorwaarden en dekkingen wijzigen op jaarbasis vaak enorm. Verwacht je bijvoorbeeld een kindje dan is het handig om het pakket uit te breiden met kraamzorg. Misschien heb je fysiotherapie nodig in het nieuwe jaar en kun je daar winst op behalen door bijvoorbeeld meerdere sessies vergoed te krijgen. Maar er zijn ook verschillende aanvullende verzekeringen die je kunt checken of die nodig zijn voor jou.

De energiekosten en verduurzamen

De energieprijzen rijzen de pan uit en je hoort er niets anders over als je televisie kijkt of social media opent. Wellicht heb je ook de compensatie al op je rekening ontvangen of is dat verrekend met je maandbedrag. Het is goed om na te denken hoe je je huis kunt verduurzamen en kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van radiatorfolie zodat de warmte binnen blijft, als een isolatiemethode. Als je nog geen (goede) gordijnen hebt voor de ramen, overweeg dan wat dikkere gordijnen te plaatsen die de kou meer tegenhouden, ga minder lang douchen en kijk waar je nog meer op kan besparen. Je kunt beter een trui (of thermo ondergoed) extra aantrekken, dan dat je aan het einde van de rit krom moet liggen voor een hoge energierekening.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties