De mancave: jouw eigen plekje in huis

De mancave: jouw eigen plekje in huis

Een mancave is een plek in (of aan) huis waar je je eigen spullen hebt en je vrienden kunnen uitnodigen voor een biertje of een potje pool. Zorg dat de ruimte zo geluidsdicht mogelijk is zodat andere mensen er geen 'last' van hebben als je bijvoorbeeld een keertje de muziek wat harder zet, of als het een latertje wordt.. In dit artikel geven we je wat tips over hoe je jouw perfecte mancave kunt inrichten.

Filmavonden of voetbal kijken

Wanneer je gaat inrichten, is het belangrijk om te bedenken waar je je mancave voornamelijk voor wilt gaan gebruiken. Wil je er vooral televisie kijken? Dan is het belangrijk om een plek te hebben waar je tv goed staat en waar je lekker relaxed in je stoel of op de bank kunt zitten. Wil je er voornamelijk met je vrienden zitten en een biertje drinken? Zorg dan voor een bar en een aantal stoelen of een bank. Als je van pool houdt, overweeg dan om een pooltafel te kopen. Op die manier heb je altijd een plek waar je vrienden kunnen komen om te drinken en te poolen. Zorg dat je een goedkope Kwantum PVC-vloer plaatst, waar op geleefd kan en mag worden. Het gaat natuurlijk om een degelijke vloer, maar als er iets beschadigt dan doet het een stuk minder zeer als het niet zoveel heeft gekost.

Let there be (less) light

Belangrijk bij een mancave is ook het licht. Je wilt natuurlijk niet dat het te donker is, maar je wilt ook niet dat het te licht is. Een goede manier om het licht te regelen is door een dimmer te installeren. Op die manier kun je het licht aanpassen aan wat je wilt doen in je mancave. Wil je televisie kijken? Zet de dimmer dan wat lager. Wil je met je vrienden zitten en een biertje drinken? Zet de dimmer dan wat hoger zodat je genoeg licht hebt om alles goed te zien.

Sfeer creëren

Als je je mancave eenmaal hebt ingericht zoals jij dat wilt, is het tijd om er een sfeer in te brengen. Hang wat foto’s op van je favoriete teams of muziekbands, of koop wat posters van je favoriete films of tv-series. Als je een bar hebt, overweeg dan om wat neonlichten of een jukebox te kopen. Maak er een gezellige plek van, waar je kunt ontspannen met of zonder je vrienden.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties