Compilatie van mensen die levensgevaarlijk gedrag vertonen rond het spoor

Compilatie van mensen die levensgevaarlijk gedrag vertonen rond het spoor

Het is eigenlijk wel logisch dat als spoorbomen bij een spoorwegovergang dicht zijn, dat je blijft wachten op een trein en pas verder gaat als de spoorbomen weer omhoog zijn. Zou je denken he?

Nou, niet alle mensen zien de risico's in van onveilig gedrag rondom het spoor. En dit gevaarlijke gedrag leidt ieder jaar tot aanrijdingen, met soms zelfs een dodelijke afloop.

Er zijn door ProRail maatregelen genomen, zoals het plaatsen van hekken en het sluiten van spoorwegovergangen, maar het aantal incidenten is de afgelopen 5 jaar niet naar beneden gegaan.

Zo zijn er dit jaar al 2304 meldingen gedaan van personen langs het spoor. Het aantal bijna-aanrijdingen steeg van 195 in 2020 naar 206 in 2021. Met nog 4 maanden te gaan in 2022 staat de teller voor 2022 nu op 153. In 2021 registreerde ProRail 35 aanrijdingen bij een overweg met slachtoffers. Dat is een stijging van 10 ten opzichte van het jaar ervoor. Voor 2022 staat dit aantal nu op 16.

En nu de scholen weer zijn begonnen is september jaarlijks de drukste maand op het spoor. Daarom heeft ProRail ook een compilatie gemaakt van mensen die levensgedrag vertonen rond het spoor. Is dus ook duidelijk te zien dat een aantal mensen echt door het oog van de naald zijn gekropen.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties