Cabaretier Paul van Vliet overleden op 87-jarige leeftijd

Cabaretier Paul van Vliet overleden op 87-jarige leeftijd

Cabaretier Paul van Vliet is dinsdagavond in zijn woonplaats Den haag op 87-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Dit heeft zijn familie vanochtend bekend gemaakt.

"We zijn intens verdrietig maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend", meldt zijn familie.

"Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière. Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen."

Wie is Paul van Vliet?

Paul van Vliet is een Nederlandse cabaretier, acteur en schrijver, geboren op 10 september 1935 in Den Haag. Hij wordt beschouwd als een van de grootste cabaretiers van Nederland en heeft gedurende zijn carrière verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de Louis Davidsring en de Gouden Harp.

Van Vliet begon zijn carrière als cabaretier in de jaren 60 en was samen met onder andere Wim Sonneveld en Toon Hermans een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Nederlandse cabaret van die tijd. Hij is vooral bekend vanwege zijn satirische en humoristische sketches en liedjes, waarin hij op humoristische wijze maatschappelijke kwesties en politieke ontwikkelingen aan de kaak stelde. Foto: BSR Agency.

Paul van Vliet - Haagse Benny

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties