Boer die verdacht werd van poging tot doodslag bedankt de politie

Boer die verdacht werd van poging tot doodslag bedankt de politie

Woensdagavond was er het nieuws dat er een man was opgepakt die met een tractor zou zijn ingereden op een politiewagen tijdens een blokkade door boerendemonstranten op de A37 in Drenthe. Gisteren was het nieuws day de 23-jarige man uit Hoogeveen niet meer verdacht werd van poging tot doodslag, want na bestudering van de stukken kon het Openbaar Ministerie Noord-Nederland deze bewering van agenten niet hard maken. Ook op beelden die opdoken was te zien dat het geen poging tot doodslag was. Boer Tim kwam ook weer op vrije voeten.

De spanning tussen de boeren en de politie wordt vandaag wel op scherp gezet, want zo is er een artikel op NU.nl waarin ze uitgezocht hebben dat de politie niet machteloos staat tegenover tractors en dat de politie relschoppers oproept die dinsdagavond bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) aanwezig waren om zich te melden. Als zij dit niet doen, dan gaat de politie beelden vrijgeven van de acties om de daders op te sporen.

Komen we nog even terug op boer Tim, die dus niet meer verdacht is van poging tot doodslag, want deze boer bedankt namelijk de agenten bij wie hij in bewaring heeft gezeten. Netjes.

Geen poging tot doodslag te zien op beelden blokkade op A37 in Drenthe

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties