Bob Thissen doet verhaal over aangeklaagd worden voor spionage in Italie

Bob Thissen doet verhaal over aangeklaagd worden voor spionage in Italie

De hobby Urban Explorer uitoefenen is niet geheel zonder risico. De echt leuke plaatsen zijn ook vaak de plaatsen waarvan mensen echt niet willen dat je eens rond komt snuffelen met een camera. En daar kan Bob Thissen van het Youtube kanaal Exploring the Unbeaten Path over meepraten.

Zo bracht Bob in 2020 een bezoek aan het bunkercomlex in Acquasanta in de Noord-Italiaanse regio Ligurië. Het complex werd voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd en fungeerde tot het eind van de Koude Oorlog, in 1991 met de val van de Sovjet-Unie, als wapenopslagplaats. Gele borden bij de toegangspoorten van de tunnels geven volgens de aanklager duidelijk aan dat het betreden verboden is. Dus werd Bob aangeklaagd voor spionage.

In een nieuwe video legt Bob uit meer uit over deze trip, waarvoor hij aangeklaagd is en hoe de rechtszaak is verlopen. Blijkt achteraf dat de video van Bob heeft aangetoond dat het verwijderen van asbest nooit is gebeurd, terwijl daar wel geld voor gegeven was. Oeps, Bob heeft de Italianen dus een beetje in verlegenheid gebracht. En dat is misschien ook de werkelijke reden waarom besloten is om Bob aan te klagen.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties