Blad Linda kreeg al in 2020 signalen van grensoverschrijdend gedrag door Voice-coach Ali B

Blad Linda kreeg al in 2020 signalen van grensoverschrijdend gedrag door Voice-coach Ali B

Het maandblad Linda, onderdeel van Mediabedrijf Talpa, heeft al in juni 2020 concrete signalen gekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door The Voice of Holland-coach Ali B. Het blad heeft met twee vrouwen gesproken die zeiden slachtoffer te zijn van de rapper. Onder deze slachtoffers is een oud deelnemer aan de Voice die door hem verkracht zou zijn. De getuigenissen leidden destijds niet tot publicatie.

Dat schrijft de Volkskrant. Dit blijkt uit gesprekken met diverse (oud-)medewerkers van het blad, en wordt ook bevestigd door de creatief directeur van het blad. Ook Linda de Mol was vertrouwelijk op de hoogte gesteld.

Vorige week onthulde het BNNVara-programma Boos dat meerdere prominente medewerkers van The Voice of Holland zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zou gaan om de coaches Ali B en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur.

Nu blijkt dus dat het maandblad Linda, sinds 2019 onderdeel van Talpa en geleid door Linda de Mol, de zus van John de Mol, al eerder signalen ontving van seksueel wangedrag door Ali B. In juni 2020 waren er bij de redactie twee jonge vrouwen bekend. Er is geen melding gedaan bij het moederbedrijf en voormalig Voice-producent Talpa, omdat de Voice-deelnemer dit niet wilde. De vrouw zou geen hoop hebben gehad op een goede afhandeling van de melding. Er is niet over gepubliceerd in het magazine, omdat de hoofdredactie het bewijs te mager vond. Thumbnail via.

Spoof: Ali B(ekend)...

BOOS The Voice-schandaal: De aantijgingen tegen Ali B

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties