Binnenkort Alpaca uitzoeken? Babyboom bij Stichting Alpaca Rescue Nederland

Binnenkort Alpaca uitzoeken? Babyboom bij Stichting Alpaca Rescue Nederland

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat ze een Alpaca in huis moeten hebben, want ze vinden deze beestjes, zacht, schattig en ideaal om mee te knuffelen. En dat merken ze ook bij Alpaca Rescue Nederland in Zeeland. Deze opvang bestaat pas twee jaar, maar inmiddels hebben ze al zestig van die wollige beestjes rondlopen. Ze zien een stijging in het aantal alpaca's dat opvang nodig heeft en komen nu zelf ruimte te kort.

Dat heeft ook te maken met een babyboom, want ze hebben op dit moment vijf zwangere merries rondlopen en bij zes merries zijn de veulens net geboren. Leuk, maar daardoor zit de opvang helemaal vol. De opvang neemt sinds 202 zieke, verwaarloosde en mishandelde Alpaca's op. Het begon met drie dieren, maar ze zitten nu al op zestig. De mensen van Alpaca Rescue Nederland verzorgen de dieren tot ze weer naar een nieuwe eigenaar kunnen.

De opvang is op zoek naar mensen die onder de juiste voorwaarden gezonde en sociale alpaca's willen overnemen zodat er weer ruimte vrij komt voor de inmiddels drie dieren die op de wachtlijst staan. Mensen kopen ze door de hype vaak in een opwelling. Maar ze hebben geen idee hoeveel werk het eigenlijk is om een Alpaca te houden. Zo moet je er namelijk al twee nemen omdat het kuddedieren zijn en daarnaast hebben ze veel ruimte nodig. Voor een alpaca heb je al 500 vierkante meter aan leefruimte nodig.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties