Beginnen met crypto's: een korte uitleg

Beginnen met crypto's: een korte uitleg

Misschien heb je er al eens over nagedacht om te beginnen met investeren in crypto's. De reden waarom je het wellicht nog niet gedaan hebt, is misschien wel omdat je er (te) weinig over weet. We vertellen je graag meer in dit artikel.

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn digitale valuta, die worden gebruikt om (beveiligde) transacties op internet bij te houden. Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum worden steeds populairder. Als je naar een website waar je crypto’s kunt kopen, zoals Bitvavo, zul je zien dat je deze munten kunt kopen en verkopen en dat je ze ook kunt gebruiken om transacties uit te voeren door het gebruik van de Blockchain. We zullen je hier meer over vertellen, maar eerst moeten we hoe cryptocurrencies verschillen van een normale valuta.

2 grote verschillen tussen crypto valuta en normale valuta

Er zijn enkele verschillen tussen cryptocurrencies en normale valuta. Het eerste grote verschil is dat cryptocurrencies digitaal zijn en normale valuta niet. Dit betekent dat je een cryptocurrency munten niet fysiek in je handen kunt houden. Het tweede belangrijkste verschil is dat normale valuta wordt gecontroleerd door een overheid of centrale bank en dit bij crypto’s niet het geval is. Dit betekent dat cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum onafhankelijk zijn.

Wat is de blockchain?

De Blockchain is een grote database die op meerdere computers is opgeslagen. Deze computers zijn verbonden met het internet. Omdat de Blockchain op meerdere computers is opgeslagen, is het erg moeilijk om deze te manipuleren. Als je de Blockchain wilt manipuleren, moet je meerdere computers tegelijk veranderen. Dit maakt het extreem moeilijk voor hackers. De Blockchain houdt ook transacties tussen verschillende partijen bij. Hierdoor kun je zien hoeveel geld iemand heeft, maar weet je niet wie die persoon is. Als je de Blockchain opent, zie je dat de Blockchain is opgebouwd uit 'blokken'. Deze blokken zijn opgebouwd uit meerdere transacties, die met elkaar verbonden zijn. Transacties worden dus op een hele veilige manier gedaan, wat wel zo’n prettig idee is.

Hoe begin je met cryptocurrencies?

Als je wilt gaan investeren in cryptocurrencies, moet je een cryptocurrency-portemonnee (wallet) openen. Dit is een online portemonnee waarin alle crypto's die je bezit worden opgeslagen. Om crypto's te kunnen verzenden en ontvangen, moet je jouw wallet een naam geven. Deze naam zal door andere mensen worden gebruikt om jou crypto's te sturen.

Investeer alleen wat je kunt missen

Een van de belangrijkste regels is dat je alleen het geld moet inleggen wat je je kunt veroorloven. Als je al je geld in cryptocurrencies belegt (net zoals je in andere aandelen zou beleggen), bestaat de kans dat je al je geld verliest. Maak het nooit zo gek, dat je erdoor in de problemen kunt komen.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties