Beelden opgedoken van aanhouding van meisje met veel geweld in Breda

Beelden opgedoken van aanhouding van meisje met veel geweld in Breda

"Zwart meisje mishandeld door agent in Breda centrum. Ze werd aangehouden voor het LOPEN door rood. Nadat ze haar ID had gegeven, heeft hij haar op de grond geslagen en meermaals gewurgd, toen ze in handboeien lag" Met dit bijschrift zijn er beelden opgedoken waarop de aanhouding van een meisje is te zien.

De agent gaat absoluut niet 'de-escalerend' te werk en heeft daardoor waarschijnlijk ook wat moeite om het meisje te arresteren. Sowieso zijn dit halve beelden en ligt het voor de hand dat er iets gebeurd moet zijn tussen door rood lopen en het afgeven van een identiteitsbewijs aan de agent, want als de agent bij elke situatie zo zou reageren valt dit absoluut niet onder het motto waakzaam en dienstbaar.

Meer beelden van de aanhouding van meisje in Breda

Het verhaal van de zus van het meisje: "Ik en mijn zus liepen gisteren rond 18:50 in centrum Breda om een frietje te gaan halen en wij liepen door rood want er was geen verkeer de politie agent die u hierop de video zit kwam heel hard aanrijden en als wij niet hadden weggesprongen had die ons aangereden en deed zijn raam naar beneden en vroeg om mijn rijbewijs wat ik raar vond want we liepen en daarna zei die of id waarop ik en mijn zus ons id gaven die u duidelijk in de video op de grond zagen. Mijn zus vroeg vervolgens aan de agent waarom reed u ons bijna aan en dat vond de agent blijkbaar respectloos en zei dat die ons niet bijna aanreed dus mijn zus zei dat het niet normaal vond dat we bijna aangereden werden en de politie zei dat hij haar aan kon houden dus mijn zus zei deze situatie is Kk raar en de agent zei dat als ze nog een ding zegt wordt ze aangehouden dus mijn zus ging mijn moeder bellen en zei deze agent reed ons bijna aan en de politie agent werd boos en heeft haar op de grond gegooid en gewurgd dus ik had hem van haar afgehaald en liep hem daarna zijn werk doen zoals je op de video zit heeft ze niet tegen gewerkt en was dit gewoon machtsmisbruik. Ik wou mijn zus telefoon pakken om onze moeder te bellen en ik werd volop in mijn gezicht geslagen waardoor ik tot nu toe nog steeds oorpijn van heb nadat hij mijn zus in de boeien had geslagen heeft hij voor back up geroepen en kwamen 4 politie auto voor 1 meisje hij heeft mijn zus ook tegen de politie auto zitten wurgen waardoor een andere agent hem van haar af moest halen ik vind dit anno 2021 heel erg dat politie machtsmisbruik nog steeds aan de gang is en dat er gewoon gelogen wordt over wat er echt gebeurd en zelf als er video bewijs is." Via.

Het verhaal van de politie

De 22-jarige vrouw weigerde mee te werken, gaf geen identiteitsbewijs en ging uiteindelijk in verzet. De politieagent besloot daarom de vrouw aan te houden voor onder andere het niet tonen van een ID-kaart en belemmering. De vrouw bleef zich verzetten tegen de agent, die bij de aanhouding kleerscheuren en schaafwonden opliep.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties