Australische derby loopt uit de hand: Keeper bloedend van veld af na aanval fans

Australische derby loopt uit de hand: Keeper bloedend van veld af na aanval fans

De stadsderby tussen Melbourne City en Melbourne Victory in de Australische A-League, is zaterdag helemaal uit de hand gelopen. Zo kreeg keeper Tom Glover bij een veldbestorming een metalen emmer met daarin vuurwerk tegen zijn gezocht aan geworpen en heeft daar een flinke wond aan over gehouden.

De wedstrijd tussen City en victory was ruim twintig minuten bezig, toen er van achter het doel van Glover vuurwerk op het veld werd gegooid. Tom Glover, de keeper van het thuisspelende City, pakte het vuurwerk op en gooide het terug de tribune in. Op deze tribune zaten de fans van de uitploeg. Daar werd woedend op gereageerd en tientallen supporters van Victory kwamen ook het veld op. Een deel van deze supporters probeerde ook Glover aan te vallen.

De doelman werd beschermd door een steward en de scheidsrechter, maar deze konden niet voorkomen dat Glover een metalen emmer met vuurwerk tegen zijn hoofd aan gegooid kreeg. De keeper raakte daarbij gewond en vluchtte met een bebloed gezicht richting de kleedkamer. De derby tussen de ploegen uit Melbourne werd hierna direct gestaakt.

In de kleedkamer werd Glover gehecht. De medische staf van City heeft laten weten dat de doelman vermoedelijk een hersenschudding heeft opgelopen.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties