Aussie en Air Max aan, want film 'Hardcore Never Dies' gaat over Rotterdamse gabbers

Aussie en Air Max aan, want film 'Hardcore Never Dies' gaat over Rotterdamse gabbers

Wat er halverwege de jaren 90 in Nederland is gebeurd is toch wel heel erg speciaal. We hebben het over de enige subcultuur die Nederland ooit gekend heeft, namelijk de gabbers. De periode met keiharde beats, hakken in een grote sporthal, Aussie en Nike Air Max en kale gabbers. En naar die tijd kun je binnenkort weer even teruggaan, want de film 'Hardcore Never Dies' gaat over die periode.

Hardcore Never Dies is eigenlijk een ode aan deze periode midden jaren 90 en volgt de broers Michael (Joes Brauers) en Danny (Jim Deddes).

Michael droomt van een leven als pianist en meldt zich stiekem aan voor het conservatorium. Zijn ouders staan hier helemaal niet achter. Dan duikt zijn broer Danny onverwachts op en laat Michael kennismaken met gabberfeesten en drugs. En hoewel het genre happy hardcore heel erg gezellig in de oren klinkt net als al die muziek van die tijd, zorgt de pillenhandel van Danny voor gevaarlijke gevolgen moeten de jongens vechten voor hun leven.

De trailer belooft in ieder geval een mooie trip to memory lane qua muziek en gaat op 9 november draaien in de bioscoop. Je kunt ook wachten, want de film is vanaf 8 december te zien op Amazon Prime Video.

Playlist Gewoon lekkere beukende beats van vroeger

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties