Artsen in China halen foetus van tweeling uit hoofd van 1-jarig meisje

Artsen in China halen foetus van tweeling uit hoofd van 1-jarig meisje

Bizar verhaal uit China wat laat zien hoe knap artsen tegenwoordig zijn. Ouders van een 1-jarig meisje gingen met hun kind naar het ziekenhuis omdat deze een schedelvergroting had en motorische problemen. Artsen kwamen er na onderzoeken achter dat er een foetus van ongeveer 10 centimeter lang zat in de hersenen van het meisje.

Het verschijnsel heet "foetus in fetu" en dit is een zeldzame conditie waarvan er minder dan 200 gevallen wereldwijd bekend zijn. Bij foetus in fetu groeit er een parasitaire foetus in een normaal ontwikkelende foetus. Dit gebeurt bij eeneiige tweelingen waarbij de ene foetus al zeer vroeg in de zwangerschap omsloten wordt door de andere foetus. Vermoedelijk gaat er iets mis bij de celdeling, waardoor de parasitaire foetus zich binnen de andere foetus gaat ontwikkelen.

Artsen merkten op dat in het geval van het Chinese meisje de foetus bovenste ledematen, botten en zelfs nagels ontwikkelde. Dit betekent dat het in het lichaam van de zus bleef groeien. Dit was mogelijk omdat de bloedsomloop van de foetus verbonden was met de bloedsomloop van het meisje.

Slechts ongeveer 200 gevallen van "foetus in een fetu" zijn gedocumenteerd. Ze zijn gevonden in het bekken, de mond, de darmen en zelfs het scrotum. Er zijn slechts 18 gevallen geassocieerd met de schedel en deze worden meestal gevonden bij zuigelingen, hoewel er enkele gevallen zijn gemeld bij volwassenen. Na een operatie om de foetus te verwijderen, herstellen patiënten meestal volledig. (Thumbail via)

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties