ADV: Zondag spelletjesdag: De leukste bordspellen om samen de dag door te komen

ADV: Zondag spelletjesdag: De leukste bordspellen om samen de dag door te komen

Het is tegenwoordig zo makkelijk om te verdwalen in je telefoon en zo te doen alsof je enorm druk bent. Snappen wij, want je wilt mee kunnen praten over de beste series of over de beste virale video's die wij je voorschotelen. Maar er zijn ook nog andere dingen om te doen. Zoals tijd vrij maken voor een familiespel. Quality time!

Eventjes geen telefoon, daar knapt een mens van op. En voor kinderen heeft het ook een positief effect, want door het spelen van spelletjes leren ze bepaalde vaardigheden. De zondag is de ideale spelletjesdag. Inspiratie nodig welke leuke (bord)spellen je samen kunt spelen? Die kun je vinden op Unox Now, een handige website waar je alles kunt vinden over de leukste spellen.

Unbox Now is geen webshop, maar wel een site waar je informatie over de spellen kunt vinden en waar je instructievideo's over de spellen kunt bekijken. Zie je een leuk spel staan, dan vind je wel websites waar je deze spellen kunt kopen. De knop 'Waar te koop?' helpt je daar zeker bij.

Zondag spelletjesdag dus! Het aanbod van Asmodee is groot en daarom hebben we de leukste spellen voor je op een rijtje gezet. Hoef jij je alleen bezig te houden met een keuze van het spel en zorgen dat je familie zondag tijd vrij houdt om een spelletje te spelen.

De leukste spellen om te spelen op Zondag spelletjesdag!

Jungle Speed

ADV: Zondag spelletjesdag: De leukste bordspellen om samen de dag door te komen

De gekte van Jungle Speed is precies wat je nodig hebt. Wees de snelste van jouw groep en pak als eerste de totem die je constant uitdaagt en je midden in je gezicht uitlacht! Jungle Speed wordt gespeeld met 2-10 personen. De 70 kaarten met een symbool worden onder hen verdeeld. Elke keer draait een speler een kaart om zodat het symbool zichtbaar is. Heeft iemand anders misschien dezelfde kaart? Als dit het geval is, moeten de twee spelers zo snel mogelijk de totem grijpen. Wie heeft hem als eerste? Heb jij de totem te pakken? Dan mag je jouw kaarten aan jouw ongelukkige... en veel slomere... tegenstander geven. Klinkt simpel, toch?

Pandemic Hot Zone Europa

ADV: Zondag spelletjesdag: De leukste bordspellen om samen de dag door te komen

In deze nieuwe editie van het populaire bordspel Pandemic heerst er een uitbraak en bedreigen ziektes Europa in Pandemic Hot Zone Europa! Nieuwe mutaties maken jullie taak nóg lastiger doordat de ziektes steeds sterker en resistenter worden. Speel samen met je teamgenoten tegen de bedreiging: voorkom uitbraken, ontdek medicijnen en win of verlies het spel samen!

Jaipur

ADV: Zondag spelletjesdag: De leukste bordspellen om samen de dag door te komen

Jaipur bestaat al vele jaren. In dit tactische kaartspel voor twee, kiest elke speler om de beurt of ze een kaart nemen of juist verkopen. De kaarten staan voor goederen of kamelen. Jawel: kamelen! Terwijl jij druk bezig bent je waren aan de lokale bevolking te slijten, moet je ook je kudde kamelen verzorgen! Tactiek en geluk zijn de sleutels voor succes in het Jaipur kaartspel. Je moet weten hoeveel goederen je verhandelt voor de juiste prijs en hoeveel kamelen je houdt en verkoopt. Deze waren moet je ook nog eens constant verplaatsen! Terwijl je zaken doet, verdien je fiches. Je krijgt ze ook helemaal aan het eind voor het aantal kamelen dat je hebt. De speler met de meeste fiches aan het einde van het spel krijgt de titel Persoonlijke Handelaar van de Maharadja!

Perudo

ADV: Zondag spelletjesdag: De leukste bordspellen om samen de dag door te komen

Perudo staat garant voor talloze verrassingen en uren gelach en gebluf. Doe 5 dobbelstenen in je kleurrijke, ondoorzichtige beker, schud het door elkaar en draai het om op tafel. Gluur naar je dobbelstenen en gok op het aantal en de waarden van de dobbelstenen van de andere spelers. Denk je dat er in totaal door iedereen 4 maal een 3 is gegooid? Spreek het uit! Eén voor één kan elke speler een andere overbieden en op een hoger getal of hogere waarde inzetten. Dit gaat net zo lang door tot iemand aan de inschatting van de laatste speler twijfelt. Tijd om alle dobbelstenen te controleren!

Dobble

ADV: Zondag spelletjesdag: De leukste bordspellen om samen de dag door te komen

Dit leuke kaartspel bestaat uit 55 kleurrijke kaarten met elk 8 symbolen. Wees de eerste die een overeenkomstig symbool ziet.

De simpele opstelling en eenvoudige gameplay maakt het spel zo leuk. Dobble is uitermate geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het blijft boeiend dat hoe je de kaarten ook schudt en speelt, elke keer is er maar 1... en echt maar 1... andere kaart met hetzelfde plaatje! De speler met het scherpste oog en de snelste reflexen wint de ronde. Spelers die de ronde niet winnen, vragen zich af hoe ze niet eerder de overeenkomsten hebben kunnen zien!

Ticket to Ride: Europe

ADV: Zondag spelletjesdag: De leukste bordspellen om samen de dag door te komen

In dit prijswinnende bordspel gaan spelers met elkaar de strijd aan om de meeste steden (eindpunten) met elkaar te verbinden. Elke speler heeft zijn eigen kleur treintjes, wat een extra dimensie geeft aan het spel. Ticket to Ride: Europe is eenvoudig te leren dankzij de mooie en simpele gameplay. Begin je treinavonturen in Europa door je treintjes te verzamelen en je bestemmingskaarten uit te tekenen. Het is de bedoeling dat je elke spoorlijn op je bestemmingskaart helemaal afmaakt. Dit doe je door je treinkaarten op een slimme manier te gebruiken en de lijn te vullen met jouw treinen. Dit levert je punten op. Heb jij aan het eind de meeste punten gescoord? Dan heb je gewonnen!

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties

Net binnen

In Noorwegen weten ze hoe je een feestje bouwt, maar wel met piepende oren

Noorwegen heeft een hoop moois te bieden. Bergen, fjorden, sneeuw in winter, leuke skigebieden, brunost en natuurlijk mooie S...

Ambtenaar gemeente Apeldoorn valt verslaggever Aryan Parsa aan als hij vragen stelt over camping

Aryan Parsa van PowNed wordt op verschillende klussen gestuurd door de redactie van de zender. Zo mag hij de ene keer Blogmam...

Gordon is piswoest op verslaggever Aran Bade, omdat deze hem labiel heeft genoemd

Iedereen weet dat Gordon op de schaal van 'labiel' een hele hoge score heeft, maar de 55-jarige zanger wil daar zelf niets va...

Heb je zo'n slak in je brievenbus, ook die diamond-python is niet niks

Nu kennen we allemaal wel de ietwat saaie Amerikaanse staat genaamd Wyoming, maar er is dus ook een Australische plaats genaa...

En daarom hebben mannen altijd een gat onder in hun onderbroek

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat je weleens last kan hebben van een gat onder in je onderbroek. Een raadsel natuurlijk h...

Lees meer