7 Bucketlist ideeën die je in het leven zeker nog moet doen!

7 Bucketlist ideeën die je in het leven zeker nog moet doen!

Een bucketlist bestaat uit een aantal ervaringen die een persoon hoopt ooit nog in zijn leven te maken. Dat kunnen hele simpele dingen zijn zoals het bijwonen van een concert van Dua Lipa, maar kunnen ook meer voeten in de aarde hebben, zoals parachute springen of bungee jumpen. Bij deze laatste zaken heb je een gezonde dosis lef nodig en ben je op zoek naar adrenaline.

Techsharks, het bedrijf dat als ambitie heeft om de beste werkgever te zijn in de proces- en maakindustie, bestaat 20 jaar en voor hun 20-jarige jubileum daagt het bedrijf mensen uit om hun tanden te zetten in hun grootste bucketlist droom. Daarom hebben wij 7 bucketlist ideeën op een rij gezet. Staat jouw bucketlist droom er niet tussen? Geen probleem! Geef jouw durf-te-dromen-bucketlist idee door aan Techsharks via deze pagina en wie weet maken VKMAG en Techsharks jouw droom waar.

1: Duiken met haaien

Duiken met haaien kan op verschillende manieren. De bekendste is wel kooiduiken aka cage diving met witte haaien. Ook een zogenaamde 'baited' duik behoort tot de mogelijkheden. De haaien worden dan gelokt met aas en soms worden de dieren ook gevoerd door ervaren gidsen. Kooiduiken wordt vaak gedaan vanaf boten die voorzien zijn van een kooi aan het wateroppervlak en de kooi wordt op 12 meter diepte gehangen. Bekende plekken om dit te doen zijn Gansbaai in Zuid-Afrika, Beqa Lagoon in Fiji of Bimini op de Bahama's.

2: Het Noorderlicht bekijken

De zon is een actieve ster en met regelmaat komen er enorme uitbarstingen voor. Bij deze explosieve gebeurtenissen worden grote hoeveelheden geladen deeltjes met gigantische snelheden de ruimte ingeslingerd. Verder is het een heel technisch verhaal, maar als deze deeltjes de aarde bereiken ontstaat het poollicht. En dat licht is toch ook wel een item dat je op je bucketlist bij moet schrijven. Zo zijn er speciale bungalows met een glazen dak om naar dit natuurfenomeen te kijken.

3: Een ballonvaart maken

Een luchtballon gaat meestal niet hard waardoor je een enorm mooi uitzicht hebt op de grond onder je, maar je moet toch ook wel in het bezit zijn van een paar stalen ballen. Elke landing van een luchtballon wordt namelijk een noodlanding genoemd. De piloot weet ook nooit waar hij gaat landen en vaak komen de ballonvaarders ook terug met verhalen dat ze een boze boer onderweg hebben zien zwaaien met een riek. Deze boer wil natuurlijk niet dat de rust van zijn koeien wordt verstoord door een ballon. Maar zo'n tocht is zeker de moeite waard.

4: Bungeejumpen vanaf de Bloukransbrug in Zuid-Afrika

Voor duiken met haaien kun je naar Zuid-Afrika, maar dit mooie land is ook de perfecte plek om oog in oog te staan met de Big Five. Als je dan denkt dat je Zuid-Afrika af kunt strepen, dan heb je het mis. Zo kun je er ook goede wijn drinken, lekker eten en je adrenaline-level omhoog laten schieten met een bungeejump vanaf de Bloukransbrug. Je valt in een gat van 216 meter, dit is dus alleen weggelegd voor echte durfals.

5: Meevliegen in een straaljager

Waarschijnlijk als je gaat onderzoeken wat zo'n bucketlist ervaring nu kost, dan kom je er al snel achter dat er een aardig prijskaartje aan hangt. En dat is met 'meevliegen in een straaljager' niet anders. De prijzen variëren van 2500 euro tot 4000 euro. In onder andere Frankrijk, Tsjechië en Duitsland kun je aan boord stappen van een L-39 Albatros straaljager en jezelf rond laten vliegen door een ervaren piloot. Mocht dit te prijzig voor je zijn, dan kun je natuurlijk beginnen door eens zelf in een tank te rijden.

6: Cave Tubing in Belize

Het verkennen van een grot staat ook bij veel mensen op hun verlanglijstje. Nu kan dat een bezoekje zijn aan een druipsteengrot ergens in Europa, maar ook het heftigere werk door grotten te gaan verkennen waarbij je zeker geen last moet hebben van claustrofobie. Mocht je dat wel hebben en je 's avonds gewoon in je hotelkamer wil slapen in plaats van dat je op hulp moet wachten in een te smalle grot, dan kun je in Belize op een tube plaatsnemen en zo door de grot varen.

7: Walvis spotten

Walvissen zijn de reuzen van de zee en zijn enorm indrukwekkend om te zien. Er zijn ook verschillende plekken op onze aardbol waar je mee kunt op een bootje op een zogenaamde Whale Spotting Tour. En op zo'n tour moet je echt geluk hebben om een walvis in levende lijve te zien. Maar als er dan zo'n walvis voor je neus uit het water springt.... Dan kun je dat zeker afvinken van je lijst.

Misschien wel het grootste bucket list idee: Aan de slag bij Techsharks

Ben je geïnspireerd geraakt door bovenstaande ideeën, geef dan nu op deze pagina jouw bucketlist wens door aan Techsharks. En wie weet ben jij binnenkort dan wel de gehaaide winnaar! Mocht jouw bucketlist wens het starten met een nieuwe technische job zijn, dan ben je bij Techsharks ook aan het juiste adres. Techsharks heeft namelijk de ambitie om de beste werkgever in de proces- en maakindustrie te zijn. Alles in hun manier van werken draait om techneuten, beter bekend als hun sharks.

Als operator, monteur, machinebouwer, field service engineer of lasser bij Techsharks ga je aan de slag bij diverse toonaangevende opdrachtgevers binnen de techniek. Naast dat je jouw tanden kunt zetten in een toffe technische job, ontvang je in de oceaan van Techsharks ook nog eens voldoende ontwikkelingsmogelijkheden, een goed salaris en een leaseauto. Dus wil jij geen visje meer zijn, maar een echte shark? Techsharks is altijd op zoek naar mensen die hun tanden in de techniek willen zetten.

7 Bucketlist ideeën die je in het leven zeker nog moet doen!
Even op het plaatje klikken om jouw bucketlist in te vullen. 
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties

Net binnen

Nicki Minaj last show in Ziggo Dome af omdat ze racistisch en walgelijk is behandeld op Schiphol

Wow! De show van Nicki Minaj in de Ziggo Dome van komende zondag is afgelast, laat concertorganisator MOJO donderdag weten. A...

Gast in Capelle aan de IJssel weet waar zijn gestolen scooter is en haalt deze terug

In principe hoef je nu niet meer je fiets of scooter kwijt te raken, want de techniek om deze uit te rusten met een zogenaamd...

Deze gast is wel heel erg goed in 30 seconds

30 seconds is een leuk spelletje voor als je de tijd moet doden. En zoals bij elk spel, is er altijd wel iemand die net iets...

Le Grand Splatch in Parc Astérix doet zijn naam eer aan

Op ongeveer een uurtje van het centrum van Parijs ligt de plaats Plailly, maar nog veel belangrijker, in deze plaats is een a...

Arrestatieteam rijdt Alex Soze klem en houdt hem aan voor poging tot zware mishandeling

Het was eigenlijk een beetje stil rond Alex 'Alles kan kapot' Soze, maar daar gaan we weer. Donderdagmiddag heeft een arresta...

Lees meer