5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 49 van 2022)

5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 49 van 2022)

Als je goed naar de apps van de streamingdiensten kijkt, dan zijn ze wel heel erg goed in het laten weten welke nieuwe series en films je moet kijken, maar veel oudere series die je ook leuk vindt, verdwijnen in het archief. En dat is zonde als jij net op zoek bent naar een nieuwe serie om te binge watchen. Hebben we wat op gevonden om deze series weer op je radar te krijgen.

In samenwerking met Streamwijzer zetten wij wekelijks 5 parels van Netflix, HBO Max en Disney+ op een rijtje die je gezien moet hebben. Deze zeker even in de gaten houden als je op zoek bent naar een nieuw avontuur om te kijken.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 49 van 2022)

5. The Good Nurse (film, 2022) – Netflix

Netflix heeft zich na Jeffrey Dahmer gericht op een andere seriemoordenaar: Charlie Cullen. Op zijn verhaal en het non-fictieboek The Good Nurse: A True Crime Story of Medicine, Madness, and Murder is de true crime-film The Good Nurse gebaseerd. In zestien jaar tijd was Cullen als verpleger namelijk betrokken bij de dood van maar liefst driehonderd patiënten en hiermee is hij een van de meest angstaanjagende seriemoordenaars die Amerika gekend heeft. De bloedstollende film richt zich vooral op verpleegster Amy Loughren (Jessica Chaistain), die na een aantal mysterieuze sterfgevallen haar nieuwe collega Charlie (Eddie Redmayne) begint te verdenken. In haar poging te bewijzen dat hij de dader is, moet ze steeds verder gaan.

Bekijk direct The Good Nurse op Netflix

4. Tell Me Lies (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ is onlangs de serie Tell Me Lies verschenen. Lucy Albright komt hierin aan op de kleine campus van de universiteit en stort zich volledig op het studentenleven om een traumatiserend conflict met haar moeder te vergeten. Als ze Stephen DeMarco ontmoet, die zelf ook een mysterieus verleden heeft, komt ze terecht in een verslavende situatie die totaal niet goed voor haar is. Intrigerend!

Bekijk direct Tell Me Lies op Disney+

3. Blinded By The Light (film, 2019) – HBO Max

Blinded By The Light volgt het leven van de Pakistaanse tiener Javid in het Groot-Brittannië van de jaren 80. Als hij een cassettebandje met muziek van Bruce Springsteen vindt, raakt hij gefascineerd door de zanger. Zijn connectie met de liedjes zorgt ervoor dat hij zichzelf en zijn naasten beter leert kennen. De film werd geregisseerd door Gurinder Chadha, die eerder het succesvolle Bend It Like Beckham (2002) maakte, en is gebaseerd op de autobiografische roman Greeting from Bury Park van journalist Sarfraz Manzoor.

Bekijk direct Blinded By The Light op HBO Max

2. Dertigers (serie, 4 seizoenen) – Disney+

Fans van Dertigers, een van de populairste Nederlandse dramaseries van het moment, raden we ook de Vlaamse variant aan. Onze zuiderburen kwamen een jaartje eerder met de gelijknamige serie en lopen dus een seizoen op ons voor. Dit betekent dat je hier zeker een kijkje moet nemen als je wilt weten wat onze favoriete vriendengroep allemaal nog te wachten staat. Maar ook als je de Nederlandse variant nooit gezien hebt, is de Vlaamse Dertigers een echte aanrader. We volgen een hechte vriendengroep uit Antwerpen. Zij worstelen stuk voor stuk met de uitdagingen die deze bijzondere leeftijd en gezinssituatie automatisch met zich meebrengt.

Bekijk direct Dertigers op Disney+

1. Avenue 5 (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Avenue 5 speelt zich veertig jaar in de toekomst af, in een wereld waarin het maken van ruimtereizen niet langer een fantasie is maar een miljardenbusiness. Als een schip van de koers raakt en een cruise van acht weken in een reis van acht jaar verandert, wordt het steeds moeilijker om het aan boord gezellig te houden. De hoofdrollen in deze scifi-komedieserie worden vertolkt door Hugh Laurie en Josh Gad.

Bekijk direct Avenue 5 op HBO Max

Meer tips om te kijken

Deze Top 5 is samengesteld door Streamwijzer. Bezoek zeker eens de officiële website van Streamwijzer voor het laatste nieuws over de beste films, series en streamingdiensten. 🍿

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties