21-jarige man uit Diemen overleden na steekpartij op Solid Grooves festival

21-jarige man uit Diemen overleden na steekpartij op Solid Grooves festival

Je moet je plannen voor het komende festivalseizoen misschien een klein beetje wijzigen, want festivals zijn helemaal niet zo veilig of gezellig zoals je denkt. Zo brak er gisteravond rond 21.00 uur een vechtpartij op het festival Solid Grooves uit op het evenemententerrein Delta aan de Donauweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Tijdens de vechtpartij werd er minimaal één wapen getrokken en zijn drie mensen gewond geraakt. Een 21-jarige man uit Diemen werd ter plekke gereanimeerd, maar overleed aan zijn verwondingen. De andere twee gewonde mensen zijn naar het het ziekenhuis gebracht.

Ondertussen gaan er ook beelden rond op social media waarop is te zien hoe twee groepen met elkaar op de vuist gaan. In de video is ook te zien hoe één iemand zich met de situatie bemoeit met een getrokken mes.

Na de steekpartij ging het feest nog wel door, maar veel bezoekers besloten naar huis te gaan. Getuigen die nog zijn gebleven, zeggen dat de sfeer daarna grimmig was. Een woordvoerder van organisator Apenkooi laat weten dat bezoekers volgens de standaardprocedure wel zijn gefouilleerd op het festival. Hoe het mes binnen is gekomen, wordt onderzocht.

Op het plaatje klikken voor beelden van de vechtpartij.
Op het plaatje klikken voor beelden van de vechtpartij.
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties