nieuws 15-02-17Steve Stiffbone

Patrica Paay bij Jinek: Kin omhoog en face it!

Heb je onder een steen gelegen? Dan ben je waarschijnlijk de enige Nederlander die niet weet dat er vorige week een plasseksvideo van Patricia Paay is uitgelekt. Toch wel dikke props voor Patricia, want ze was gisteren te gast bij de talkshow van Jinek om haar verhaal te doen. Is natuurlijk verschrikkelijk wat haar is overkomen, maar onze vermoedens dat de nachtmerrie voor mevrouw Paay alleen maar erger kunnen worden lijken waarheid te worden. En dat heeft allemaal te maken met de raadsmannen die Patricia voor haar karretje heeft gespannen. Zo is er haar advocaat die de indruk maakt dat hij niet precies weet hoe het internet werkt, maar ook Peter R de Vries staat aan haar zijde. Nu lijkt dit meer voor hem een kruistocht om te laten zien dat hij vindt dat hij het orakel is op dit gebied. Dan slaat hij natuurlijk al flink de plank mis door te blijven bashen op Geenstijl en Dumpert. Niet zo slim van Geenstijl om de video te “embedden” van het Twitter-account van Eendevanger. En zo ver had het team van Patricia nog niet eens gekeken, want ze waren zo druk bezig om een bedrag van 5 a 6 nullen van de Telegraaf te vragen dat de naam Eendevanger geen belletje deed rinkelen. Keiharde fail!

Gratis tippie van onze kant. Deze Eendevanger heeft de domeinnaam Eendevanger.nl gecommuniceerd, zo heet bijvoorbeeld het Youtube kanaal waar bovenstaande video is geupload. Nu kun je op de website van de SIDN, de partij die gaat over Nederlandse domeinnamen opzoeken welke gegevens bij een domeinnaam horen. En dit domein is geregistreerd door een Hotmail e-mailadres waar een bedrijfsnaam in voor lijkt te komen. En een beetje internet-speurneus gebruikt natuurlijk de tools die het internet heeft om verder te zoeken op dit e-mailadres of om te kijken welke domeinen er nog meer zijn geregistreerd of welke andere domeinen er draaien op de server van Eendevanger. Misschien haalt het niet zo veel uit, maar zo pakken ze in ieder geval een van de echte verspreiders van de video zonder lukraak met vingertjes te wijzen. Twitter-account van Eendevanger lijkt trouwens alleen grappen en grollen te plaatsen die via social media worden gedeeld, dus ook hiermee zullen ze niet de echte dader pakken. En waarschijnlijk ook echt kunnen fluiten naar de schadevergoeding van 5 a 6 nullen, want wat als de video zijn oorsprong heeft gevonden via WhatsApp? Versleutelde berichten aan de kant van de verzender en ontvanger en die een probleem zijn voor het Openbaar Ministerie. Wat als Eendevanger deze video via WhatsApp heeft gekregen en deze op zijn account heeft gedeeld? Dom en strafbaar natuurlijk, maar misschien nog wel meer kwalijker dat Patricia en haar team bij Jinek dit pas voor het eerst hebben gehoord.

Dan waren er nog een paar andere zaken die in de uitzending van Jinek aan het licht kwamen. Zo had Patricia Paay al een lange tijd last van mensen in haar omgeving die informatie aan het lekken waren. Er verschenen berichten in de bekende bladen die alleen van mensen uit haar omgeving afkomstig kunnen zijn. Ook claimen ze dat de mobiele telefoon van Paay gehackt zou zijn. Ze hadden het onder andere over een Tweet die na het uitlekken is verstuurd, maar dat Patricia zegt dat ze deze niet heeft verstuurd. Bedoelen ze daar niet onderstaande Tweet mee van een parodie account? Mocht dat zo zijn, dan worden nogmaals onze vermoedens bevestigd dat ze niet de juiste mensen op de zaak heeft gezet. Mocht het wel op haar eigen Twitter account zijn geplaatst, dan is het een kwestie van uitzoeken welk ip-adres dit bericht heeft geplaatst.

In ieder geval heeft het gesprek met Paay de talkshow van Jinek geen windeieren opgeleverd, want er keken maar liefst 1.425.000 mensen naar de uitzending. Het jammere is wel dat Eva Jinek niet de echt kritische vragen durfde te stellen. Hoe zit het bijvoorbeeld met het chantage verhaal? Wie is de derde persoon in die andere uitgelekte video? Heeft deze persoon ook de eerste video en is dit eventueel een spoor naar de werkelijke dader? Toch wist Patricia er nog een geweldige quote uit te persen: "kin omhoog en face it". Maar is daar het hele gezeik niet mee begonnen?

Delen op WhatsApp

Facebook

Disqus