We blijven nog eventjes bij de dieren en wel bij de orka. De orka of de zwaardwalvis is de grootste vertegenwoordiger van de familie dolfijnen en zijn gemakkelijk te herkennen aan de zwarte bovenkant en de witte onderkant. Mannetjes kunnen doorgaans 8 meter lang worden en wegen gemiddeld tussen de 4 en 6,3 ton. Vrouwtjes zijn iets kleiner, maar met gemiddeld 6,6 meter lang en een gewicht tussen de 2,6 en 3,8 ton ook niet prettig om op je te hebben liggen. National Geopgraphic heeft mooie beelden gemaakt voor de kust van Argentinie waar de orka's zich tegoed doen aan de aanwezige zeeleeuwen. En ook orka's spelen weleens met hun eten.
Orka's spelen met hun eten
Volg ons op Google
Ontvang onze nieuwste verhalen in je Google-feed
Toevoegen als voorkeursbron op Google
Plaats reactie
0 reacties