Nu op VK

Meer VKMag?

Meer VKMag? Like onze Facebook Page, volg ons op Twitter of volg ons op Instagram voor meer foto's en video's. Heb je zelf iets te delen? Stuur het naar ons via Whatsapp (06 590 590 72).

Ik vind het ziek en luguber… Bah.

Reactie van Jackson (real). 15/12 | 13:37

Prachtig kaartje…De tekst die erbij word gezet vindik ronduit onbeschoft.

Hoe kun je dit een miskraam noemen?? Deze mevrouw heeft een kindje moeten baren, een gewenst kindje dat niet meer leefde.
Hoe we denken over het aantal kinderen en hoe ze leven staat hier compleet los van.

Deze mensen hebben verdriet van een kindje dat net zo gewenst was als de 1e.
Het is intens verdrietig.

Leer toch eens wat respectvoller met je medemens om te gaan.

Reactie van Cynthia. 15/12 | 18:23

@Cynthia,

</br>
Prima. Het feit dat deze foto werd uitgedeeld aan een ieder die de dienst bijwoonde, ook kinderen, is ...euhm.. op zijn zachtst gezegd discutabel. Hoe iemand rouwt is aan hem of haar. Maar waarschuw mensen dan wel even dat de dienst, de foto’s waren op projectoren te zien, niet voor de tere zielen zijn.

</br>
Er zijn er namelijk een heleboel die prefereren dit op een subtielere, wat minder confronterende manier te verwerken. En je kan zeggen van de Duggars wat je wil maar; “Dit was niet subtiel”. En de term miskraam is, helaas, gerechtvaardigd. Doodgeboren, een synoniem. Gewoon medisch verklaard. Niks meer en niks minder.

Wereldwijd gezien geld een miskraam tot 20 weken.
In Nederland is er vanaf 16 weken al geen sprake meer van een miskraam.
Ik weet er helaas genoeg van, daar ik in september rond dezelfde termijn mijn kindje verloren ben.
Een 8 uur durende bevalling, daarna nog 2 uur persweeen om vervolgens alsnog naar de OK te moeten om de placenta te laten verwijderen. Een hel! En alles behalve een miskraam.

Ik zou persoonlijk er ook niet voor kiezen om de foto’s van mijn zoontje zo openbaar te maken. En wereldwijd. Maar waarom opmerkingen als: Eet smakelijk, ziek &luguber;.

Wellicht is het in de kringen waarin deze mensen leven heel normaal om zo te rouwen.
En wie zegt dat de mensen die naar de dienst kwamen hier niet van op de hoogte waren??

Mensen moeten niet oordelen over iets dat ze nog nooit mee hebben gemaakt…

Punt blijft dat ik de tekst die erbij word gezet, ronduit asociaal en onbeschoft vind.
Als je het wilt plaatsen, druk je dan wat voorzichtiger uit want voor mensen zoals ik, die hetzelfde hebben meegemaakt is het enorm kwetsend.

Reactie van Cynthia. 15/12 | 19:15

@Cynthia.

</br>
Voordat we hier een wetenschappelijke studie aan gaan wijden, even kort het volgende.

</br>
Het kind kwam in de 2e trimester ter wereld. De baby was uitgerekend voor april. Dat maakt het het kind, of foetus, van zo ongeveer 17 weken. Hoe vervelend jouw ervaring ook is, helaas kan en mag (en doe ik dat ook) ik dat een miskraam noemen.

</br>
De Duggars zijn beroemd, zie de hyperlink. Eigen reality-show. Hoge kijkcijfers. Fikse evangelisten. Dit is op dit moment in Amerika “wereldnieuws”. Juist en vooral omdat de lugubere foto’s confronterend zijn. Ook in die “contreien”. En helemaal in deze Chrstelijke setting. Kijk eens vooral een paar trailers en teasers op TLC.

</br>
Ik spreek over “Wat echter de wenkbrauwen deed fronsen”. Dat hoeft niet voor jou te gelden. Het is ieder voor zich. Maar dat is niet ziek en luguber. Zelfs netjes. “Eet smakelijk”. Nou ja, je zal dit maar voor je kiezen krijgen. Er komen hier aardig wat bizarre verzamelingen foto’s en video’s voorbij maar ook hier kijken wij op van mensen die dit soort herdenkingskaartjes maken. There, I said it.

</br>
Het ga je goed smile

Blijft ziek en luguber… Slaatje slaan uit je dooie kind, foetus, misgekraamd, gedeelde cellen etc.

Reactie van Jackson (real). 16/12 | 11:17

Grappig dat Gaston Starreveld ook op de ceremonie was

Reactie van Hekwerk. 16/12 | 13:32

Reageer

We zijn aan het testen met het reactie systeem van Disqus en met het reactiesysteem van Facebook, dus test vooral even gezellig mee door hieronder een comment op het topic hierboven achter te laten. Het is even verwarrend dat we 2 reactiesystemen aanbieden, maar daarom is het ook een test. Kom op, je kunt het. Alle letters zijn te vinden op je toetsenbord. Wat wel en niet mag vind je bij de huisregels. De volgende HTML tags kun je gebruiken bij het systeem van Disqus: a,b, blockquote, caption, cite, code, em, i, p, pre, q, samp, span, s, strike, strong en u.

Facebook

Disqus

comments powered by Disqus

Nu op VK