games 22-08-16Steve Stiffbone

Het spel Pokemon Go is nu een paar weken uit en mensen bereiken steeds hogere en hogere levels. De Pokemons die je moet verslaan in de zogenaamde gyms zijn ook steeds sterker. En we gaan ervan uit dat jij ook Pokemon Go speelt, want waar je ook kijkt op straat, je ziet wel een paar mensen lopen die naar een schermpje staan te turen of de bekende bal gooi beweging maken. En dan zwijgen we nog maar eventjes over de taferelen die zich in Kijkduin dagelijks afspelen. Maar we hadden het over sterke Pokemons. Dit meet je met zogenaamde combat points aka CP. Maar hoe krijg je nu Pokemons die een CP hebben van over de 1000?

In Pokemon Go kun je een Pokemon op twee manieren sterker maken. De eerste is door ze te evolueren, waardoor ze veranderen in een volgend level van hun soort. De andere manier is door Power Ups te gebruiken. Door Pokémons te evolueren worden ze sterker. Maar dit gebeurt ook als je ze een Power Up geeft. Het verschil is echter dat ze door evoluties veel sterker worden dan wanneer je ze een Power Up geeft, zeker als je karakter een hoger level heeft behaald. Een ander verschil is dat je voor een evolutie veel meer Candy nodig hebt dan voor een Power Up. Maar voor een Power Up heb je weer Stardust nodig. Zowel Candy als Stardust verzamel je door Pokémon te vangen.

Maar het internet zou het internet niet zijn als je er geen handige tips en tricks vandaan kunt halen en die is er ook voor deze game. Bijvoorbeeld de website Pokemon Go Toolkit, waar je uit kunt rekenen wat je minimaal aan CP moet hebben om over de 1000 CP te komen als je een Pokemon evolved. Hieronder de complete lijst van Redditor Kyurun hoeveel CP je Pokemon minimaal moet hebben als je hem evolved naar iets boven de 1000 CP

Maar hoe betrouwbaar is deze lijst? Iemand van Mashable nam de proef op de som en kwam tot een paar kleine verschillen. Maar ook die verschillen hebben weer een verklaring. En die verschillen zitten in de zogenaamde inviduele eigenschappen van je Pokemon, in het spel IV's genoemd. Deze verschillen kunnen zitten in de aanval, verdediging en uithoudingsvermogen. Redditor Conan The-Librarian heeft dit eens op schrift opgesteld.

En ook voor deze IV's heeft iemand een IV Calculator gemaakt. Als het goed is kun je met deze tip en tools betere Pokemons evolven en ben je niet het sukkeltje met hele lage CP's bij de gym bij jou in de buurt.

Delen op WhatsApp

Bekijk 0 reacties

Facebook

Disqus