bommetje 19-10-19Steve Stiffbone

Urban Exploring in Abchazië, een land dat niet bestaat

Abchazië is een ministaatje in de Kaukasus aan de Zwarte Zee. En Abchazië heeft wel een soort van speciale status, want de Abchazen, Rusland, Venezuela Nicaragua en Naura vinden dat het land wel bestaat en de rest van de wereld erkend Abchazië niet. Die beschouwen Abchazië namelijk als een onderdeel van Georgie. Maar sinds 1993 heeft Georgie niets meer te zeggen in het gebied. Abchazië kende een bloederige burgeroorlog, maar daar hebben wij in Nederland weinig van mee gekregen, omdat de focus van het nieuws bij ons meer op Bosnië gericht was. De sporen van een oorlogsgebied zijn nog uitdrukkelijk aanwezig en de Belgische fotograaf Provost Kenneth is naar het land gegaan om een aantal locaties te bezoeken en op de gevoelige plaat vast te leggen. Hieronder een aantal foto’s van deze locaties. Meer van Provost bekijk je op zijn website of Facebook Page. Ook de serie verlaten voertuigen van deze Belgische fotograaf blijven mooi om te zien.

Een verlaten treinstation ligt er zeer slecht bij.
Een gebombardeerde elektriciteitscentrale word stilaan ontmanteld.. Dit complex werd aangevallen in de vete tussen Georgie en Abkhazie.
Een gebombardeerde elektriciteitscentrale word stilaan ontmanteld..Dit complex werd aangevallen in de vete tussen Georgie en Abkhazie.
Dit gebouw was ooit een school en staat nu eenzaam in een twilight zone van leegstaande gebouwen en begroeide akkers.
Dit was ooit een grote stad waar men ging werken in de mijnen. Vanwege de oorlog en de economische verandering zijn er vandaag nog maar 35 inwoners over.
Dit was ooit een grote stad waar men ging werken in de mijnen. Vanwege de oorlog en de economische verandering zijn er vandaag nog maar 35 inwoners over.
Een verlaten treinstation ligt er zeer slecht bij.
De mooiste treinstation in Abkhazie toont hier ook duidelijk verval maar de elementen van de zuilen zijn goed bewaard gebleven. Ook de mosaic is adembenemend.
De mooiste treinstation in Abkhazie toont hier ook duidelijk verval maar de elementen van de zuilen zijn goed bewaard gebleven.
Verlaten kermisattractie uit de jaren 90.
Vele gebouwen zijn er zeer donker en vertonen enorme schade. Voor mij is dit interessant om te exploren.
Een zeer indrukwekkend en verlaten sanatorium aan de kust van Abkhazie.
Dit uitgebrand gebouw toont nog steeds zijn schoonheid aan de hand van deze indrukwekkende trap.

Delen op WhatsApp

Bekijk 0 reacties

Facebook

Disqus