vaut 05-08-17Steve Stiffbone

Rotterdamse Club Vie gesloten na reeks zedenmisdrijven…

Nieuws dat Rotterdam en omstreken in haar greep houdt is het feit dat Club Vie in Rotterdam op last van de burgemeester Aboutaleb voor drie maanden is gesloten. De reden is dat zeker elf vrouwen de afgelopen anderhalf jaar aangerand of verkracht zijn nadat ze in Club Vie waren geweest. De daders en slachtoffers hadden elkaar daar ontmoet. Een aantal vrouwen is ook gedrogeerd in de club. Maar, de misdrijven zouden niet in de discotheek hebben plaatsgevonden, maar in hotels en woningen.

Eigenaar Tony Carbonaro kreeg in april van de politie te horen dat er acht zedenmisdrijven waren geweest sinds januari 2016. Nadat hij op de hoogte was gesteld van de aanrandingen en verkrachtingen heeft Carbonaro maatregelen genomen. Hij heeft naar eigen zeggen bodycams aangeschaft voor de bewakers. Ook hing hij posters op in zijn nachtclub om vrouwen te waarschuwen. Carbonaro huurde zelfs een extra portier in om vrouwen die naar huis wilden te begeleiden naar hun auto. De extra maatregelen mochten niet baten, want sinds een maand zijn er opnieuw 3 vrouwen slachtoffer geworden. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de gepleegde misdrijven dermate schokkend, dat sluiting voor drie maanden gerechtvaardigd is. De eigenaar krijgt van de gemeente drie maanden de tijd om orde op zaken te stellen. Waarschijnlijk staan door deze beslissing alle vijftig medewerkers op straat.

En na het lezen van dit nieuwsbericht zijn er nog wel wat vragen die onbeantwoord zijn. Wat zijn het voor daders? Als de misdaden in huizen zijn begaan, dan zijn er toch verschillende aanknopingspunten om mensen te achterhalen en op te pakken? Daarmee geef je als politie ook een signaal af aan eventuele daders dat ze maar beter niets kunnen proberen. En als de politie al een jaar op de hoogte is van dergelijke praktijken, waarom is de politie niet op avonden dat de club open was gaan posten in de buurt? De zogenaamde "gierige dames" kunnen uit dit nieuws wel een hele belangrijke les leren, namelijk toch voor je eigen drankje betalen als je niet de kans wil lopen om in een kelderbox uit elkaar te worden getrokken.

Eigenlijk ook wel voor de clubs die een dergelijk publiek als in Club Vie komt als klant willen hebben, want misschien is paspoort/identiteitskaart scan en foto maken bij binnenkomen wel een oplossing. Mensen die niets te verbergen hebben, hebben ook niets te vrezen en als je concept als club goed is zal dit ook niet de mensen tegenhouden om toch te komen. Kijk als voorbeeld eens hoe het vooruitstrevend het festival Tomorrowland dit jaar was. Niets kon worden betaald met cash geld, want je moest geld op een chip in je bandje zetten. En als er te veel geld op je chip staat en je hebt dat niet opgemaakt, krijg je dat gewoon terug gestort.

Delen op WhatsApp

Facebook

Disqus