Hoe kies je de perfecte portemonnee?

Hoe kies je de perfecte portemonnee?

Als je ooit op zoek gaat naar een nieuwe portemonnee, word je misschien overweldigd door de hoeveelheid beschikbare keuze. De dagen dat je alleen voor een eenvoudige leren exemplaar kon kiezen, zijn nog lang niet voorbij, en het innovatieve aanbod van ontwerpen, functies en gebruikte materialen blijft voortdurend veranderen. Zo kun je tegenwoordig zelfs de keuze maken om geen portemonnee maar juist een pasjeshouder aan te schaffen. Hierin kun je alleen pasjes kwijt, munt- en briefgeld past er dus normaliter niet in. Een portemonnee of pasjeshouder dames wordt beschouwd als een nogal persoonlijk item en als iets dat je gegarandeerd elke dag bij je hebt, dus het is van het grootste belang de juiste keuze te maken. Je doet dit met behulp van dit artikel!

Er zijn 3 hoofdtypen portefeuilles die je kunt overwegen bij het kopen van een nieuw exemplaar. De eerste is een kleine, ook wel een slanke of minimalistische portemonnee genoemd. Deze zijn de laatste tijd de trend geworden, omdat onze portemonnee langzaam kleiner wordt en onze behoefte om fysiek contant geld bij zich te hebben, wordt verminderd (dankzij het kunnen betalen op je telefoons en contactloze betalingen). Zo’n slanke portemonnee kan zelfs een pasjeshouder heren zijn, al zijn er ook portefeuilles waar je zowel pasjes als geld in mee kunt nemen. Dit kan in sommige gevallen handig zijn, er zijn immers nog altijd plekken waar je wel contant geld nodig hebt.

De tweede portemonnee om te overwegen is iets functioneler in ontwerp. Dit kan van alles zijn, van een portemonnee met een groot aantal kaartsleuven tot een portemonnee met een speciaal muntzakje. Portemonneefabrikanten zijn behoorlijk innovatief geworden met waar een portemonnee voor kan worden gebruikt, dus je zult misschien verrast zijn als je begint te zoeken. Het probleem met een zeer functionele portemonnee is dat ze meestal de grootte en ruimte moeten opofferen om tegemoet te komen aan het scala aan functies.

De derde is een portemonnee op basis van zijn materiaal. Bepaalde materialen belemmeren de functionaliteit of zelfs de grootte van een portemonnee. Hierdoor worden bepaalde materialen meer een designkenmerk dan een functioneel. Materialen zoals metaal of hout zijn hier goede voorbeelden van en de soorten materialen die in portemonnees worden gebruikt, groeit alleen maar. Met andere woorden, portefeuilles worden van steeds meer verschillende materialen gemaakt. Vergelijk de stoffen goed met elkaar zodat je kunt bepalen welke je voorkeur heeft bij het kopen van een portemonnee.

Er zijn natuurlijk andere dingen om rekening mee te houden, zoals de prijs van de portemonnee. Portefeuilles kunnen snel belachelijk duur worden, dus het is goed om een budget in gedachten te hebben voordat je per ongeluk een portemonnee tegenkomt die je leuk vindt, die helaas 300 euro of zelfs nog meer kost. Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe portefeuille is het dus verstandig om te bepalen wat je wilt investeren in je aankoop. Zo kun je je opties goed filteren en betaal je nooit meer dan je eigenlijk wil betalen.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties