Betalen met crypto's: waar kan dat nou eigenlijk allemaal?

Betalen met crypto's: waar kan dat nou eigenlijk allemaal?

Cryptocurrencies zijn niet alleen maar een virtuele of online versie van geld. Het zijn ook een soort digitale asset die je kunt gebruiken om bepaalde goederen of diensten mee te kopen. Dit artikel gaat over de plekken waar je tegenwoordig met crypto's kunt betalen.

De meeste partijen accepteren alleen nog maar Bitcoin als het aankomt op betalen met crypto's. Hopelijk wordt dit in de toekomst wat uitgebreider en kun je als de verge koers goed is daar gewoon lekker mee gaan betalen.

Een van de eerste plekken waar je met crypto's kunt betalen, is de online warenhuis Overstock.com. Dit bedrijf was een van de eerste die Bitcoin als betaalmiddel ging accepteren. Je kunt er voor allerlei soorten producten terecht, van meubels tot sieraden en kleding. Hopelijk in de toekomst ook beschikbaar voor kleinere munten zoals bijvoorbeeld tron.

In Nederland is het helaas nog niet echt mogelijk om in fysieke winkels met Bitcoin te betalen, maar er zijn wel een aantal online winkels waar je terecht kunt. Zo is er de webwinkel Bit4Coin, waar je met Bitcoin verschillende soorten cadeaubonnen kunt kopen. Ook de webwinkel Spendabit heeft een groot aanbod aan producten waar je met Bitcoin kunt betalen. Dit varieert van kleding tot elektronica en meubels. Wil je trouwens bij Thuisbezorgd bestellen? Zijn accepteren Bitcoin als betaalmiddel, handig!

Er zijn verschillende bedrijven die reizen aanbieden waar je met Bitcoin kunt betalen, zoals Expedia. Dus mocht je een vakantie willen boeken met je crypto's, dan is dat geen probleem! Ook in de wereld van de muziek is het mogelijk om met Bitcoin te betalen. Zo kun je op de website SoundCloud goede kwaliteit MP3-tracks aanschaffen met je Bitcoin. Je kunt ook tickets voor concerten en festivals kopen met crypto's. Er zijn steeds meer muzikanten die hun muziek aanbieden tegen betaling in Bitcoin.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties