omfg 14-11-17Steve Stiffbone

De werkelijkheid voor de verantwoorde eigenaar van een “hoogrisicohond”...

Het is natuurlijk makkelijk oordelen als je iets voorbij ziet komen met zogenaamd gevaarlijke honden, want die krijgen nooit het voordeel van de twijfel. Terwijl de vork regelmatig anders in de steel zit, zoals we hebben kunnen zien in deze video van een paar maanden geleden. Er zijn wel degelijk verantwoorde eigenaren van een zogenaamde hoogrisicohond, maar deze eigenaren hebben regelmatig te maken met de domme en laffe baasjes van kleine hondjes. Sabine den Haan heeft een American Staffordshire Terrier, ook wel bekend als Amstaff, en hieronder haar video en verhaal wat ze ons opstuurde en waar zij regelmatig mee te maken heeft.

Sabine's verhaal

Mijn Amstaff Boris is een hoogrisicohond. Voor hoogrisicohonden is er nieuwe wetgeving op komst. Als Boris gereageerd zou hebben op de aanval van de hond in het filmpje, zou hij de schuld krijgen. Ik moet met een camera over straat om de onschuld van mijn hond te kunnen bewijzen. Boris is bezig met muilkorftraining, om te voorkomen dat hij een keer kan zeggen: nu is het genoeg. Want als hij dat zegt, ben ik hem kwijt.

In Nederland geldt overal een aanlijnplicht, behalve op aangewezen plekken. In het filmpje is te zien hoe ik deze mevrouw herhaaldelijk vraag om haar hond aan te lijnen. Zij geeft hier geen gehoor aan. Boris staat inmiddels te trillen op zijn poten. De loslopende hond sluipt op Boris af, fixeert en probeert hem grommend en blaffend aan te vallen. Ik heb Boris aan zijn tuig omhoog getrokken om hem in veiligheid te brengen. Boris reageert NIET op de aanval. Ik moet de hond tot twee keer toe met mijn voet afweren, zodat hij niet te dicht bij Boris in de buurt kan komen. De hond bijt mij vervolgens in mijn enkel. Als ik dit kenbaar maak aan deze mevrouw, loopt zij onverstoorbaar van mij weg.

Dit is de werkelijkheid waarmee verantwoorde eigenaren van hoogrisicohonden dagelijks te maken hebben.

Delen op WhatsApp

Facebook

Disqus